ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ»

 

ΕιρΛαυρίου 108/2023

 

Η αντιμισθία του εκκαθαριστή της περιουσίας υπερχρεωμένου οφειλέτη ορίζεται από το πτωχευτικό δικαστήριο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 241 του Πτωχευτικού Κώδικα, ενώ επιτρέπεται και η αμοιβή βάσει συμφωνίας με τους πιστωτές σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 2 του άρθρου 241. Η αντιμισθία του εκκαθαριστή δεν λογίζεται ως αμιγής δικηγορική αμοιβή και δεν υπόκειται σε καθεστώς επιβολής ΦΠΑ. 

 

 

(Η απόφαση δημοσιεύεται επιμελεία  της δικηγόρου Αθηνών Ευφροσύνης Εικοσιπεντίδη

 

 

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΑΚΕΛΛΟΥ ./2023

 

Αριθμός απόφασης 108/2023

ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

 

Συγκροτήθηκε από την Ειρηνοδίκη Λαυρίου Παναγιώτα Γραμματικάκη και τη Γραμματέα Αγγελική Κατσίκη.

 

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 9 Ιουνίου 2023, για να δικάσει μεταξύ:

 

Της αιτούσας: ., δικηγόρου, με AM ΔΣΑ ., κατοίκου Αθηνών, επί της ., με ΑΦΜ .., ως διορισμένης εκκαθαρίστριας εκποίησης ακινήτου δυνάμει της με αριθμό 42/2022 απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας-Ν. 3869/2010), η οποία παραστάθηκε αυτοπροσώπως ως δικηγόρος.

 

Των καθ'ων η αίτηση: 1) Της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού . και εκπροσωπείται νόμιμα, με ΑΦΜ ., Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών, η οποία δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο, και 2) ., κατοίκου Αγίου Κωνσταντίνου Λαυρίου, οδός . α.α., με ΑΦΜ ., ο οποίος δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο.

 

Κοινοποιούμενης της αίτησης στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «doValue Greece Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» και το διακριτικό τίτλο «doValue Greece» η οποία εδρεύει στο Μοσχάτο Αττικής, επί των οδών ., με ΑΦΜ ., Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Πειραιώς, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, ως μη δικαιούχου και διαχειρίστριας των απαιτήσεων της αλλοδαπής εταιρείας ειδικού σκοπού με την επωνυμία «FRONTIER ISSUER DESIGNATED ACTIVITY COMPANY» που εδρεύει στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, η οποία κατέστη ειδική διάδοχος της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού . και εκπροσωπείται νόμιμα, με ΑΦΜ ., κατόπιν μεταβίβασης σ' αυτήν μεταξύ άλλων και της επιδικασθείσας με την ως άνω απόφαση απαιτήσεως, στα πλαίσια τιτλοποίησης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις της ανωτέρω ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003 δυνάμει της από 17-12-2021 σύμβασης πώλησης και μεταβίβασης απαιτήσεων, περίληψη της οποίας καταχωρήθηκε νόμιμα την 17-12-2021 στα δημόσια βιβλία του άρθρου 3 του Ν. 2844/20000 του Ενεχυροφυλακείου Αθηνών στον Τόμο . με αυξ. αριθμό . και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου ./17-12-2021 (άρθρο 10 παρ. 8 του ν. 3156/2003) και η δημοσίευση αυτή ως προς το παράρτημα της επαναλήφθηκε με την υπ' αριθμ. πρωτ. ./20-01-2022 δημοσίευση συμβάσεων του άρθρου 10 παρ. 8 του ν. 3156/2003, η οποία και καταχωρήθηκε στο βιβλίο του άρθρου 3 του Ν. 2844/2000 του Ενεχυροφυλακείου Αθηνών στον τόμο . με αυξ. αριθμό ., η οποία δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο.

 

Η αιτούσα ζήτησε να γίνει δεκτή η από 22-03-2023, με Γ.Α.Κ. ./2023 και Ε.Α.Κ. ./24-03-2023 αίτηση της που απευθύνεται ενώπιον του Δικαστηρίου τούτου, για όσους λόγους αναφέρονται σ' αυτήν.

 

Για τη συζήτηση της υπόθεσης αυτής ορίστηκε η δικάσιμος που αναφέρεται στην αρχή της παρούσας.

 

Ακολούθησε η συζήτηση όπως αναφέρεται στα πρακτικά.

 

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

 

ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

 

Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ.1 του Ν. 3869/2010 «Εφόσον υπάρχει ρευστοποιήσιμη περιουσία, η εκποίηση της οποίας κρίνεται απαραίτητη για την ικανοποίηση των πιστωτών ή όταν το δικαστήριο κρίνει αναγκαίο να παρακολουθήσει και να υποβοηθήσει την εκτέλεση των όρων ρύθμισης των οφειλών για την απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη ή την εξασφάλιση των συμφερόντων των πιστωτών ορίζεται εκκαθαριστής. Εκκαθαριστής μπορεί να ορίζεται το πρόσωπο που προτείνουν πιστωτές οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των πιστώσεων ή πρόσωπο από τον κατάλογο των πραγματογνωμόνων που προβλέπεται στο άρθρο 371 του ΚΠολΔ. Έργο του εκκαθαριστή είναι αυτό που προσδιορίζεται ειδικά με την απόφαση του διορισμού του και, σε κάθε περίπτωση, η διαχείριση της περιουσίας του οφειλέτη, η διασφάλιση της σε όλο το νόμιμο ύψος της χάριν των πιστωτών, η πρόσφορη εκποίηση της και η διανομή του προϊόντος της εκποίησης στους πιστωτές. Οι διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα περί συνδίκου εφαρμόζονται αναλόγως και στον εκκαθαριστή. Από τη ρευστοποιήσιμη περιουσία του οφειλέτη, εξαιρούνται τα πράγματα που ορίζονται ως ακατάσχετα, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 953 του ΚΠολΔ. Όλη η περιουσία του οφειλέτη που δεν εξαιρείται από την κατάσχεση κατά το άρθρο 953 ΚΠολΔ θα κατάσχεται και θα εκποιείται με σκοπό την ικανοποίηση των δανειστών. Οι απαιτήσεις των πιστωτών ικανοποιούνται σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ΚΠολΔ».

 

Σύμφωνα εξάλλου με το άρθρο 149 παρ. 1 του Πτωχευτικού Κώδικα « Η αντιμισθία του συνδίκου ορίζεται από το πτωχευτικό δικαστήριο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 241, ενώ επιτρέπεται και αμοιβή βάσει συμφωνίας με τους πιστωτές σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 2 του άρθρου 241». Κατά δε με το άρθρο 241 παρ.1 « Η αμοιβή του διαχειριστή αφερεγγυότητας προσδιορίζεται από το πτωχευτικό δικαστήριο με βάση τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνει, εφαρμόζοντας ως κριτήρια προσδιορισμού ιδίως την οικονομική αξία και το είδος της υπόθεσης, την επιμέλεια, την ικανότητα και εμπειρία του διαχειριστή, το είδος και την ποιότητα της παρασχεθείσας επιστημονικής εργασίας εκ μέρους του και τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκε και βαρύνουν τον ίδιο. Η αμοιβή αυτή μπορεί να καθορίζεται ως σταθερό ποσό, καταβαλλόμενο σταδιακά σε μηνιαία ή τριμηνιαία βάση ή στο τέλος της διαδικασίας». Η εν λόγω αποζημίωση, και όταν ο εκκαθαριστής παρείχε, ως δικηγόρος, με την ιδιότητα του αυτήν, τις υπηρεσίες του σε υποθέσεις της πτώχευσης, καθορίζεται ελεύθερα, κατά την κρίση του Δικαστηρίου, το οποίο λαμβάνει υπ' όψιν του τις δικηγορικές υπηρεσίες, που παρασχέθηκαν και με τις οποίες η πτώχευση απαλλάχθηκε από την αμοιβή άλλου δικηγόρου, χωρίς όμως η αντιμισθία, ως προς τις υπηρεσίες αυτές, να καθορίζεται βάσει των διατάξεων του Κώδικα περί Δικηγόρων και των οικείων κοινών υπουργικών αποφάσεων για τις προεισπραττόμενες δικηγορικές αμοιβές, με συνέπεια ο εκκαθαριστής να μην δικαιούται να αξιώσει τα ελάχιστα όρια αμοιβής, που προβλέπονται από τις παραπάνω διατάξεις (βλ. Α.Π. 776/2009, ΕλλΔνη 2011, σ. 1055 - Α.Π. 859/1998, ΝοΒ. 2000, σ. 46 - Α.Π. 53/1995, ΕλλΔνη 1996, σ. 146 - Εφ.Λαρ. 84/2016, ΔΕΕ 2016, σ. 1383 -Εφ.Ιωαν. 479/2007, ο.π.). Το Δικαστήριο λαμβάνει επιπλέον υπ' όψιν και τη διάρκεια του λειτουργήματος του εκκαθαριστή, τη δραστηριότητα που ανέπτυξε, τον αριθμό, το είδος και τη χρονική διάρκεια των ενεργειών του, την αναγκαιότητα και αποτελεσματικότητα αυτών και την ταχύτητα με την οποία ενήργησε για την εκπλήρωση των καθηκόντων του, όπως και τις συνθήκες υπό τις οποίες παρέσχε τις υπηρεσίες του (βλ. Εφ.ΑΘ. 6516/2009, ΔΕΕ 2010, σ. 185 - Εφ.ΑΘ. 7819/2005, ο.π. - Εφ.Λαρ. 84/2016, ο.π.). Εξάλλου, ενόψει του ότι η αίτηση για τον καθορισμό αντιμισθίας δεν στρέφεται εναντίον κάποιου, ως αντιδίκου του εκκαθαριστή, αφού ο τελευταίος είναι ο μοναδικός διάδικος στη σχετική δίκη, παριστάμενος προσωπικά για τη ρύθμιση ατομικής του κατάστασης, δεν υφίσταται, σε συνδυασμό και προς τις διατάξεις του άρθρου 746 του Κ.Πολ.Δ., περίπτωση επιδίκασης δικαστικών εξόδων, τα οποία προκλήθηκαν από τη σχετική χωρίς αντιδικία δίκη, διότι η αίτηση υποβλήθηκε για το συμφέρον του αιτούντος εκκαθαριστή (ΕφΠειρ 696/2019, 251/2019 ΤΝΠ ΝΟΜΟΣ). Τέλος, δοθέντος ότι η αντιμισθία του εκκαθαριστή δεν λογίζεται ως αμιγής δικηγορική αμοιβή, δεν υπόκειται σε καθεστώς επιβολής ΦΠΑ (ΑΠ 776/2009 ΕλλΔνη 2011.1055).

 

Στην προκειμένη περίπτωση, η αιτούσα εκθέτει ότι δυνάμει της υπ' αριθμ. 42/2022 απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας-Ν. 3869/2010) διορίστηκε εκκαθαρίστρια, έργο της οποίας ήταν η εκποίηση ακινήτου του δεύτερου των καθ' ων-οφειλέτη ., το οποίο περιγράφεται ειδικότερα στην αίτηση. Ότι, αφού ανέλαβε τα καθήκοντα της, προέβη σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την εκποίηση του ακινήτου, η οποία τελικώς έλαβε χώρα στις 14-12-2022 δυνάμει του αναφερόμενου στην αίτηση συμβολαίου, και εν συνεχεία, στις 19-12-2022 προέβη στη σύνταξη προσωρινού πίνακα διανομής του προϊόντος της εκποίησης προκειμένου να προχωρήσει τη διαδικασία της εκκαθάρισης, ο οποίος περιλαμβάνει τα έξοδα εκποίησης που αναφέρονται ειδικότερα στην αίτηση, συνολικού ύψους 1.605,18 ευρώ καθώς και την αμοιβή της ίδιας, ύψους 3,720,00 ευρώ, για την απασχόληση της η οποία αναλύεται στη αίτηση με σκοπό την πραγματοποίηση της εκποίησης και τη σύνταξη του πίνακα διανομής του προϊόντος αυτής. Ότι ο υπάλληλος της πρώτης των  καθ' ων-πιστώτριας του δεύτερου των καθ' ων-οφειλέτη αρνήθηκε να της καταβάλει την ως άνω αμοιβή της καθώς και τα ανωτέρω έξοδα τα οποία έχει ήδη προπληρώσει, συνολικού ποσού 5.325,18 ευρώ, από τον κλειστό λογαριασμό . που ανοίχθηκε προκειμένου να εξυπηρετήσει την εκποίηση. Ότι επειδή η απασχόληση της μετά τη σύνταξη του ανωτέρω προσωρινού πίνακα διανομής και μέχρι την οριστική διανομή του προϊόντος εκποίησης προβλέπεται μετά βεβαιότητας ότι την απασχολήσει για 30 επιπλέον ώρες κατ' ελάχιστον, αφού ήδη έχει μεταβεί στο κατάστημα 715 της πρώτης των καθ' ων για να λάβει την αμοιβή της και τα έξοδα εκποίησης, αναμένοντας επί 2ωρο ανεπιτυχώς για την καταβολή, η οποία προηγείται της διανομής, έχει μιλήσει επί ώρες με την πληρεξούσια δικηγόρο της πρώτης των καθ' ων και έχει αποστείλει ηλεκτρονικά μηνύματα στη Νομική Υπηρεσία της πρώτης των καθ' ων προκειμένου να λάβει το ανωτέρω ποσό από τον προαναφερθέντα λογαριασμό, θα πρέπει να της καταβληθεί αμοιβή πλέον της ανωτέρω αναφερόμενης, για 30 ώρες, και δη το ποσό των 2.976,00 ευρώ. Τέλος, ζητεί να επιδικαστεί σε βάρος της εκκαθάρισης η δικαστική της δαπάνη.

 

Με το περιεχόμενο αυτό, η ένδικη αίτηση, αρμοδίως και παραδεκτώς εισάγεται προς συζήτηση ενώπιον του δικαστηρίου τούτου, που είναι καθ' ύλην και κατά τόπον αρμόδιο να τη δικάσει, κατά την παρούσα διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας (άρ. 3 του ν. 3869/2010). Εντούτοις, απαραδέκτως, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη μείζονα σκέψη της παρούσας, στρέφεται κατά του οφειλέτη και της πιστώτριας αυτού, καθόσον αυτοί δεν νομιμοποιούνται παθητικά στην παρούσα δίκη, πλην όμως, ορθώς η κρινόμενη αίτηση κοινοποιήθηκε τόσο σ' αυτούς όσο και στη διαχειρίστρια της απαίτησης της αρχικής πιστώτριας του αιτούντος σε βάρος αυτού με ην επωνυμία «do Value Greece» προκειμένου να λάβουν γνώση αυτής (βλ. τις με αριθμούς ./07-04-2023, ./08-05-2023 και ./20-04-2023 εκθέσεις επίδοσης της δικαστικής επιμελήτριας του Εφετείου Αθηνών με έδρα το Πρωτοδικείο Αθηνών .). Είναι δε νόμιμη, στηριζόμενη στις διατάξεις των άρθρων 9 παρ. 1 του ν. 3869/2010, 149 παρ.1 και 241 παρ.1 του Ν. 4738/2020 (Νέος Πτωχευτικός Κώδικας), εκτός από τα αίτημα περί επιδίκασης δικαστικής δαπάνης στην αιτούσα-εκκαθαρίστρια, το οποίο είναι μη νόμιμο και επομένως απορριπτέο, σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα στη μείζονα σκέψη. Συνεπώς, κατά το μέρος που κρίθηκε νόμιμη, πρέπει να εξεταστεί και από ουσιαστική άποψη.

 

Από την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα της αιτούσας που εξετάστηκε στο ακροατήριο και περιέχεται στα ταυτάριθμα με την παρούσα πρακτικά συνεδρίασης του παρόντος δικαστηρίου καθώς και τα προσκομιζόμενα από την αιτούσα έγγραφα, αποδείχθηκαν τα ακόλουθα: Με την υπ' αριθμ. 42/2022 απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας-Ν. 3869/2010) αντικαταστάθηκε ο ορισθείς με την υπ' αριθμ. 234/2020 εκκαθαριστής και διορίστηκε η αιτούσα εκκαθαρίστρια της περιουσίας του οφειλέτη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ., προκειμένου να προβεί στην εκποίηση ακινήτου ιδιοκτησίας αυτού, και συγκεκριμένα ενός ισογείου κτίσματος που βρίσκεται στον Άγιο Κωνσταντίνο Λαυρίου, επί της οδού . α..α., επιφάνειας 70 τ.μ., κτισμένου εντός οικοπέδου επιφάνειας 375 τ.μ., έτους κατασκευής 1970, το οποίο ανήκε στον οφειλέτη .  κατά πλήρη κυριότητα σε ποσοστό 100%, με ελάχιστο τίμημα αυτό της εμπορικής του αξίας, ποσού 70.000,00 ευρώ, και κατά τους ειδικότερα προβλεπόμενους στην υπ' αριθμ. 234/2020 απόφαση λοιπούς όρους. Αφού ανέλαβε τα καθήκοντα της, προέβη σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την εκποίηση του ακινήτου, η οποία τελικώς έλαβε χώρα στις 14-12-2022 δυνάμει του υπ' αριθμ. ./14-12-2022 συμβολαίου της Συμβολαιογράφου Λαυρίου ., νομίμως καταχωρηθέντος στα βιβλία του Κτηματολογικού Γραφείου Αττικής, και εν συνεχεία, στις 19-12-2022 προέβη στη σύνταξη προσωρινού πίνακα διανομής του προϊόντος της εκποίησης προκειμένου να προχωρήσει τη διαδικασία της εκκαθάρισης. Όπως προκύπτει από τα προσκομιζόμενα έγγραφα, η αιτούσα προέβη στα εξής έξοδα: για τη μεταγραφή των ως άνω αποφάσεων στο Υποθηκοφυλακείο Κερατέας, για τέλη Κτηματολογίου, για δημοσίευση στο δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων, για αντίγραφο δημοσίευσης στο ΔΔΔ, για αμοιβή λογιστή, για πληρωμή ΕΝΦΙΑ, για φωτοτυπίες-δακτυλογραφήσεις καθώς και για την αμοιβή της δικαστικής επιμελήτριας . για τις επιδόσεις της περίληψης εκποίησης και του πίνακα διανομής του προϊόντος εκποίησης, συνολικού ποσού 1.605,18 ευρώ. Επιπλέον, όπως αποδείχθηκε, στα πλαίσια των ανατεθέντων σ' αυτήν καθηκόντων, προέβη στις κάτωθι εξώδικες ενέργειες: μετάβαση από το γραφείο της στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου για τη λήψη των αποφάσεων της εκκαθάρισης και ενημέρωση της από τον φάκελο της δικογραφίας, έλεγχο τίτλων στο Υποθηκοφυλακείο Κερατέας για τη λήψη της περιγραφής του προς εκποίηση ακινήτου, σύνταξη δημοσίευσης για το Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων, σύνταξη περίληψης με παραγγελία προς επίδοση στον οφειλέτη, στην πιστώτρια τράπεζα κ.λπ., μεταγραφή της περίληψης και αποφάσεων στο Υποθηκοφυλακείο Κερατέας, άνοιγμα κλειστού λογαριασμού εγγυήσεων στο κατάστημα . της Εθνικής Τράπεζας, συνομιλίες με ενδιαφερόμενους αγοραστές και αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων με πληροφορίες για το ακίνητο, σύνταξη πρακτικού εκποίησης, κατάθεση επιταγής ποσού 70.001 ευρώ (προϊόν εκποίησης) στον κλειστό λογαριασμό . της Εθνικής Τράπεζας, συνομιλίες και αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τον δικηγόρο του αγοραστή, τον λογιστή του οφειλέτη και την συμβολαιογράφο, ηλεκτρονική πληρωμή της οφειλής ΕΝΦΙΑ του οφειλέτη, μετάβαση από την Αθήνα στην Ανάβυσσο όπου βρίσκεται το γραφείο της συμβολαιογράφου του αγοραστή προκειμένου να υπογράψει την δήλωση φόρου μεταβίβασης για τον οφειλέτη, παράσταση ενώπιον της συμβολαιογράφου για την υπογραφή του συμβολαίου αγοραπωλησίας και σύνταξη του πίνακα διανομής του προϊόντος της εκποίησης και παραγγελία για επίδοση του. Το Δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια, τον αριθμό και το είδος των ενεργειών της αιτούσας καθώς και την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών της για την πρόοδο της σχετικής διαδικασίας εκποίησης, κρίνει ότι το ποσό της οριστικής αντιμισθίας της πρέπει να καθορισθεί σε 4.000 ευρώ. Σημειωτέον δε, ότι στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και η αμοιβή της αιτούσας για τις σχετικές υπηρεσίες που παρείχε αυτοπροσώπως υπό την ιδιότητα της ως δικηγόρος, κατ' ελεύθερη εκτίμηση, δηλαδή χωρίς να υπολογίζεται κατά τις αντίστοιχες διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων, όπως προεκτέθηκε. Το προϊόν της ανωτέρω εκποίησης, έχει κατατεθεί στον κλειστό λογαριασμό . της «ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» που ανοίχθηκε προκειμένου να εξυπηρετήσει την εν λόγω εκποίηση. Κατά συνέπεια, η κρινόμενη αίτηση πρέπει να γίνει εν μέρει δεκτή ως και ουσιαστικώς βάσιμη, και να καθορισθεί η οριστική αντιμισθία της αιτούσας στο συνολικό ποσό των 5,605,18 (1.605,18 + 4.000) ευρώ.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

 

Δικάζει παρούσας της αιτούσας.

 

Δέχεται εν μέρει την αίτηση.

 

Καθορίζει το ποσό των πέντε χιλιάδων εξακοσίων πέντε ευρώ και δεκαοκτώ λεπτών (5.605,18 €) ως οριστική αντιμισθία της αιτούσας-εκκαθαρίστριας, για την ρευστοποίηση του) αναφερόμενου στο σκεπτικό της παρούσας ακινήτου, το οποίο ανήκε κατά κυριότητα στον . και του οποίου διατάχθηκε η ρευστοποίηση με την υπ' αριθμ. 234/2020 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας-Ν. 3869/2010), ποσό που θα της καταβληθεί από τα χρήματα της ανωτέρω ρευστοποίησης.

 

Κρίθηκε, αποφασίσθηκε και δημοσιεύθηκε στο Λαύριο, σε έκτακτη και δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του στις 27 Ιουλίου 2023.

 

Η ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ